pravi Tomaž Kavčič. To je iskanje, je poznavanje sestavin in skrbna priprava, da prvotni okusi ostanejo nespremenjeni v vsej svoji lepoti in harmoniji. To je jed, postrežena tako, da gost vidi in čuti skrbno roko, ki je z ljubeznijo pripravila hrano. Ne pozabljamo, od kod izhajamo in kaj smo, a to ne pomeni, da smo se zaprli v Vipavsko dolino. Naš dom je ves svet. Z jedmi tudi potujemo: od gostovega otroštva do neskončnih širjav okusov in vonjev, ki začarajo.
Gostilna Pri Lojzetu domuje zdaj na dvorcu Zemono in ponuja edinstveno kulinariko. Skrbimo za sestavine in njihovo svežino glede na letni čas in čistost okusov. Tehnike priprave v kuhinji segajo od povsem preprostih in tradicionalnih. Vse pa imajo nekaj skupnega. Nobena ne spremeni osnovnih okusov.
Trudimo se da bi naša današnjo inovativnost nekoč postala tradicija.