SL    /    EN    /    IT
Gostilna pri Lojzetu - Michelin Star

TOMAŽ KAVČIČ

Chef

Dvorec Zemono - o nas

So to samo jedi? Ali do srži obklesani okusi, ki se mojstrsko prelivajo v ustih? Je to umetnost? Avantgardna instalacija? Igra?

Gastronomsko ponudbo v Gostilni pri Lojzetu zdaj oblikuje četrta generacija. Chef Tomaž Kavčič, ki je med drugim tudi član mednarodnega gastronomskega združenja je Chaîne des Rôtisseurs in Le Soste, prvi in dolgoletni predsednik slovenske sekcije Jeunes Restaurateurs d’Europe, dobitnik evropske nagrade JRE za inovativnost 2017/2018, se nikoli ni izobraževal v tujini, je pa ogromno znanja pridobil prav v sodelovanju s slovečimi mojstri svojega poklica.

Za kratek čas ga je premamila trendovska molekularna kuhinja, a se je hitro vrnil k avtorski kuhinji, inovacijam in – tradiciji.

Dvorec Zemono - o nas

Ljubi svojo Vipavsko dolino, zato jo ponosno pokaže vsakemu – na krožniku. Ni je jedi v tej gostilni, ki ne bi trkala na bogato lokalno tradicijo. Vsaka jed nastane najprej v njegovi glavi, nato jo drzno preskusi še na kuhinjskem terenu, končno sodbo izrečejo - gostje.

Po izboru kuharjev, kulinaričnih poznavalcev in sledilcev na družbenih omrežjih je Tomaž Kavčič uvrščen na lestvico najboljših 100 chefov na svetu The Best Chef Awards.

Gostilna Pri Lojzetu je leta 2020 prejela svojo prvo MICHELIN zvezdico. Po vodniku Gault & Millau je za leto 2020 prejela 17.5 točk ter 4 kuharske kape in postala najboljša Slovenska restavracija.

Po izboru The Slovenia Restaurant Awards se je leta 2020 uvrstila med TOP 3 slovenske restavracije, zmagala je tudi v regionalni kategoriji ter se po njihovem izboru uvrstila kot najboljša gostilna v Sloveniji.


VSE PRAVICE PRIDRŽANE 2021. OKUSI D.O.O. / Izdelava: Carpediem